listor

jag gick runt här och kände mig splittrad. då insåg jag plötsligt: en Lista. det var vad jag behövde. så nu sitter jag här och känner mig alldeles lugn. 

det har sagts förr, men Listor det är grejen! 


okej, lite emot mina normer men här kommer ett list-fläk:

1. städa rummet, det är troligtvis värre än efter hiroshima
2 beställa bussbiljetter. hem från Måns lägenhet i götet den 8:e
3. räkna min tid, det gör jag bäst i paint. se bifogad bild
4.sy chinos, jag blev inte riktigt supernöjd, några korrigeringar behövs
5.manny-peddy, dööh manikyr, pedikyr
6.norde:a.se, jag är inte säker men jag tror att jag har uppfunnit verbet "att nordea.se:a" alltså via internet göra bankärenden
7.ringa måns, jag är en fruktansvärd flickvän som låter honom stå ut med mig



lämplig?

den här bloggen går åt helvete, men annars är det bra.

jag pratar i telefon med måns, samtidigt som jag svarar på frågor som "har du några kroniska hjärt- eller kärlsjukdomar?" eller "hur anser du att din muskelstyrka är, jämfört med dina kamrater?" från pliktverkets lämplighetstest. lol

Ville bara nämna den underbart mysiga söndagen som förgylldes av att jag fick sluta 3,5h tidigare än jag skulle, underbart, det var strålande väder, fenomenalt, jag träffade Leah och hennes kompis Anna på räggårdsviken (som jag för övrigt hade en okänd och något komplicerad relation till, min kompis brors flickvän. trevlig tjej dedär!, dundernajs!
den juvliga kvällen spenderade på Lennies balkong, klimax!!! där det dracks gift och smiddes planer hehe.
(lägg märke till den stegvis ökande lyckan i kursiv text)

igår var det ledigt och soligt ute vid räggårdsviken, blondie, festivalbuddies, muminkex och rugby. kan inte bli bättre!
senare hp-kväll, myplace.

okej dagens spontanfråga? vad är coolast "muminkex" eller "tom och jerry kex" jag håller helt på mumin, fett oldschool men de flesta verkar hålla på T&J, som enligt mig är sjukt oindi.

jobbet var ett helvete idag, men jag orkar inte bry mig om att tigga "naaaw:s" så det skiter vi att skriva om. nu borde jag egentligen sova men eftersom finn ringde på andra linjen när jag pratade med måns (åååh haha jag älskar att ringa på andra linjen, så himla high-school film / 80´s wow, jag hoppas aldrig att det dör!!) och jag sa att jag skulle komma, det var för 23 min sen.
tidsoptimisten! men det kommer inte vara något problem i höst för tills dess kommer jag ha skaffat en megabamse kalender att skriva upp saker i, planera och Alltid komma i tid!

och ja, åt helvete med bloggen, men jag lovar att jag ska skriva oftare *blinkblink*

/M

bada?

bada, anyone? så jävla underbart härligt varmt.. kl 6 på kvällen! Oscar ska hänka men han är hos sin farmor och dricker kaffe... haha

anyway, för lite personal och för mycket gäster ledde till att matilda fick jobba över 1,25 h, livet är hårt. Och inte nog med olagligt lång arbetsdag fick jag inte äta förrens halv 3 när ajg började 8 (!) och så plockar alla fram sina rosa anteckningsböcker och skriver upp det då vaah?!

på jobbet när man inte har så mycket lunchgäster och laxbeställnignar i huvudet så räknar man.. iaf jag. När jag väl tänker på det verkar det lite besynerligt att jag vet att det får plats 11 brickor på en diskvagn, och på varje diskställ går det 20 brickor, på en gul diskvagn får det plats 18 tallrikar eller 27 assietter på en blå får det plats 30 glas, 31 om man knör. sen vet jag också att det går 21 hackade salladstomater  i en kantin eller 5 gurkor. det är 11 lock i salladsbordet och till en hink sallad går det 12 huvuden. sju slevar rhode islandsås räcker för att fylla upp en bunke, den stora burken med smörgåsgurka får man dela upp på två stora bunkar och konservburken med paprika ryms i två små, 25 kilo morötter rymt i den stora hinken, tar 17 minuter att skala och när man river dom får man tömma maskinen  ggr och det blir 3 små kantiner, mitt rekord på att öppna en konservburk med majs är 4,45 sek och idag har alla gäster tillsammans ätit 2kg smör.

jag är fortfarande varm, nån som vill med och bada?

chillaaaah

ej tja, har bråttom och är jävligt kissenödig. Dagen till ära jobbade jag övertid, men bara en halvtimme. jag har fått en utskällning, för att jag glömde skära sallad och den enda uppskattning jag har fått var när en full/pårökt tant, eller gäst som man ska kalla dom sa att jag var underbar. tack för det

nu ska jag ut och åka båt med mamma och pappa. söa troligtvis och käka middag, varmrökt lax som jag personligen har införskaffat, duktigt.

måns, dej rigner jag sen när jag har laddat mobilen i båten och nu ska jag kissa. puss å kram skummbanan

/M

poetiskt

fortfarande omtumlad efter SATC-filmen . wow

sitter hemma och häckar, sara som jag ska spendera sena kvällen med är hemma och äter. jag bör fixa mina naglar må jag säga när jag sitter och stirrar på dom flygandes fram och tillbaka över knapparna på tangentbordet..

jag ska ha Dr Martens i vinter, det är det enda. Glöm inte vart du såg det först!


resumé

exquse moi for the little blogguppehållet under de senaste dagarna men dessa kan förhoppningsvis sammanfattas på följande rader. i fredags var det fest hos jonas på hammarö. sjukt kul kort-lek: madridian waterfall. dock drack jag lite för länge, halsade sista drinken vid 2 när vi skulle gå hem, vilket resulterade i ett par betydelselösa minnesluckor och en fruktansvärd bakfylla dagen efter som inkluderade en s.k. disgorgement ..uh

lördag kväll var planerad följande: hemma och chilla efter 2 täta utekvällar+jobb på dagarna. men icke. fest hos maja i skattkärr. fett att cykla till stan och 30 min att gå till bussen. men jag ångrar mig inte det var kul.

men sen var jag jävligt trött.. jobbade öppning men vädret var crap så jag fick iaf sluta tidigare.
sov hemma, det var najs. åkte till stan igår måste berätta om den dramatiska händelsen som inledde dagen:
jag satt och sydde på ett par byxor (bilder kommer i sinom tid) och glömde såklart bort tiden till bussen. 4 minuter innan bussen skulle gå lämnade jag huset med en macka utan pålägg, två äpplen och en icke ursköljd juiceflaska (vattnet var med andra ord grumligt orange) i fickan och började den 7 minuter långa promenaden mot hammarlundens högstadium. 3 minuter sen befiner jag mig på busshållplatsen lagom het. och tro det eller ej men med mitt vanliga flyt kommer bussen lite sen, lagom att jag efter 30 sekunders väntande kan hoppa på och rulla mot staden.
träffade lennie och hanna fikade och åt. träffade kajsa på kebabhouse. vi bestämmde att vi ska styra upp studentfestskiten såfort anna kommer hem. det blir najs må ni tro!

åkte till forshaga på eftermiddagen, skulle åkt tidigare om inte 604 blåst förbi mig där jag stod , fett irriterande! träffade rozbe och rickard som underhöll mig i väntan på nästa buss. sex and the city filmen på kvällen at måns place med nötter, melon, te och malla. NHAJS.

nu ska jag gå och underhålla måns som sjukt uttråkad. take care!

/M


en bild från majas fest, tagen av sofia

dagen efter

gårdagen spenderades som min far uttryckligen skulle kalla "rännandes runt på stan" men kul vare, ett tag.. umgänget var malla och måns en ytterst angenäm kombo.

kvällen började i mallas lägenhet på wåxnäs, rätt seg första timme spenderandes framför mallas nya laptop, men sen tog vi oss i kragarna och hällde upp den första, och enda, shoten,  vodka och min briljanta idé  krossad ananas. uh don't try that.
vi tog våra hojar och rullade mot stan efter en sväng på mcdo (wåxnäs där en viss jobbar så vi krängde gratisburgare) och yttligare en sväng förbi sandgrundsbryggan/musieparken landade vi på arenas uteservering. och någonstans började jag och malla snacka like total awsome american english. and that like kept on for the entire evening. haha så extremt roligt. yes vi typ spelade blåsta brudar från new jersey, haha det var helt sjukt!
efter en delad flaska vin och matildas första cosmopolitan,
    -omg, we should totally get a Cosmo! Do they, like, have cosmos in Sweden?

vi drog vi runt lite på stan, and then what, matilda och malla i VIP-kön på plaza. haha vi kom inte in... den vägen nej men sneaky som vi är lyckades vi snussla oss in endå. yesbox wow vad cool jag är, där är det ju lixom 23, haha fuck arena lix (se stämpeln som bildbevis) jo men det var kul.. dock kom inte måns in så den lyckan varade inte särskilt länge.
vid halv 2 snåret befann vi oss tillbaka i lägenheten på våxnäs där det blev slaggelislagg.

thanx bitch for a lovely night!

        

dagens outfit

detta var typ förrförrförrgårs outfit, men jag har haft bättre saker för mig än att sitta vid datorn, yep idag är jag tyken*

*Tyken är ett uttryck som används i göteborgstrakten om t.ex. någon som är uppkäftig, näsvis, påflugen eller nedlåtande. En tyken kommentar ska vara kort och ironisk samt uttalad i förbigående.



     

dagens bus

ey yo, nu vet jag hur man laddar över bilder från mobilen, tnx måns.
tänkte bara berätta kort om dagens bus, gårdagens, innan vi drar till hanna för lite "spel-lunch"

åter till buset. jag och måns gick hem från bussen då vi plötsligt fick syn på en korv! inte en bratwurst eller zalzicha utan en såndär korv som hundar springer igenom på agility, aka tunnel.
iaf, ajg fick den briljanta iden att vi skulle trä över den över någonting, EN LYKTSTOLPE!
hehe sagt och gjort. men hjälp av en lastpall och en långmåns blev buset genomfört med bravur och för alla intressenter är det bara att hoja förbi hammarlundens låg-och mellanstadieskola (utanför idrotten) för att beskåda verket!



/M

poker

ännu en dag på stan. fyndade en rosa klänning med svarta "paljettblommor" på, märket dahrling på lilla ego. superduperfin. dagens outfit... imorgon.

när vi kom hem sov vi i två timmar fett värt och senare pokerkväll med oscar, edblan, hanna och adam. men på grund av uteblivna pokermarker (som senare uppkom, men det är en annan historia) blev det alfapet/tjuv och polis/monopol/neger och president-kväll istället. kul endå

nu blire sova som gäller,, snart iaf.. (A) nej uh jag hatar msn gubbar som inte är på msn. gnatt (L)(L)(L)

/M

morötter

okej, here's the deal. jag älskar inte mitt jobb. Det finns tillfällen jag gillar mer och det finns tillfällen jag gillar mindre. när någon frågar:
-Matilda skalar du morötter?
tillhör det kategorin jag nämnde senast.

det finns inget, INGET som är mer monotont än att skala morötter, inget! okej en morot går bra, två också. men jag ska göra mitt allra bästa för dig som icke storköksanställd, upplyst och förstående om hur stor mängd morötter det är jag snackar om.
duvet en påse morötter som du köper på ica, alternativt coop. Vanligtvis innehåller den 1kg. och tänk vad jobbigt att skala HELA den påsen på samma gång. jag ska tala om för dig att den senaste veckan har jag inte skalat en sån påse, inte två och inte tio utan sjuttiofem, 75 sånna jävla påsar. låt och uppskatta att det är ca 23 morötter/påse. med enkel matematik förstår man snart att jag har skalat etttusensjuhundratjugofem jävla morötter.

och inte nog med att jag har fått skala dem, jag har ju fått riva fanskapen också!

dagens outfit

jag glömde nämna att jag var på Ballroom igår och gjorde en del fynd, ett par acne jeans (modellen Hex för alla medvetna) och en body från Cheap Monday för ynka 450 kr.
bilder följer:




body är sjukt underskattat, och mitt nya favoritplagg


dålig sämre matilda

yo. asså okej det har sagts förut men nu är det ett faktum: matilda margareta henriksson är katastrofalt värdelös på att passa bussar.
gårdagen: jag hade vart i forshaga på dagen hos måns, och på kvällen skulle jag in till stan för att typ ta en drink eller två med johan. well so far so good. vi upptäcker att det förekommer något löjligt jippo i centrum, a.k.a. rixfmfestival (kräkljud)  vilket medför ett nästan ogenomträngligt centrum. vi beslutar oss för att hyra en rulle och köpa B&J . <3

hittills är allt frid och fröjd när jag till min stora förskräckelse upptäcker att vi , jag . är försenad till bussen (som jag senare kommer få veta är den sista för kvällen) intet ont anande tänker jag:
-men så bra att det går nattbussar även på vardagar, höhöh (goofy skratt för att förtydliga min dumhet)
måns ringer kort därefter och konstaterar vad jag fruktade. JAG HAR MISSAT SISTA BUSSEN!

anledningne till detta då? om du plockar fram en kär gammal hammarö-tabell ser du att 622:an (kvälls-och helgbussen) går fram till kl 01.35 på... bambarabaaaaa "F" inte "M-F" #¤&%&¤&% (lite svärord a´la kalleanka. 

så kvällen slutar med slagg hos nordling, jag måste säga att det kunde vart värre..

/M 



joels rum och min fetich

befinner mig i joels rum med alla syskon i familjen dahlström och dess respektive, jag är måns respektive och emmy har ingen så med enkel matematik är vi 5 pers. vi langar lösgodis och på tal om lösgodis så ska jag berätta om min lila fetich.

det är inte onormalt, bara lite långsökt enligt vissa.

såhär: det är fredag eftermiddag och alla trötta förläldra är och handlar med sina ännu tröttare barn. såhär i fritids tider härjar diverse förkylningar på dagis och förskolor och som alla andra barn är dessa små människor enormt godissugna. normalt än så länge, aight?
som alla vet var det ju ganska lockande att gå och käka godis rätt ur lådan på unersta raden när man var sådär 5-6 år .. 16 år... okej snor på godisarna = man tar inte godiset som är längst ut, helst inte på de undre raderna heller. men Givetvis tar man godiset som ligger lite längre in i lådan. inte heller särskilt onormalt.

men nu kommer vi till biten som skiljer matilda henriksson från resten av släktet homo sapiens. vanligt godis plockas med spade. japp såklart . men godis med papper tar många med händerna. som alla vet lallar det rund en hel del löst folk på ica och konsum runt om i sverige med snuskiga bajsiga händer. för de som tar godis med händerna (så det kommer bajs på pappersgodiset) och blandar det med det andra godiset kommer det alltså bajs på godiset!

DÄRFÖR blandar jag inte vanligt godis med godis som är klädda med papper, utan gör 2 separata påsar. aight?

är det konstigt, nu när du tänker på det? nej utan bara frech, inget annat.
många tycker att jag är helt paranoid som håller på såhär.. hm

/M

seegt

jag vaknade sju idag av ljudet från en fruktansvärd kalleanka-väckarklocka, tittar ut genom fönstret och ser att det regnar. nej regn är inte ordet, snarare skyfall, fontän eller dusch! fy fan. blir man sugen på att gå upp och hoja 3 km till jobbet då? NEJ måste man? JA annars blir det IG. .och inte blir det bättre av att pojkvännen ligger nedbäddad och sussar bredvid en? NEJ nej, det var bara att pallra sig upp och sätta på sig regnpaltorna och lalla iväg. fick dock sluta kl 1 och är numera ledig fram till onsdag, så livet är ju lite lättare nu iaf.

i nuläget befinner jag mig i forshaga, det är inte ett dugg torrare här, men smultronen ska vara godare...

/M

Jane Birkin


igen

nu kände jag att jag behövde skriva något som utökade arkivet lite. varför inte ett utdrag ur ett tidigare blogginlägg som vi inte, om vi håller livet kärt, bör nämna mer om:

"För just nu handlar allt om ett kärt och beprövat serbiskt husmorsknep mot förkylning och halsont, som jah erhöll av min käre kollega Simon. Det utförrs på följande sätt: bryn socker (japp, dedär asvarma som man alltid bränner sig på när man ska baka pepparkakshus) häll i 2 dl mjölj. Drick och var glad. Enligt Simon smakar det skit men ska göra susen mot den onda halsen.


Men det blir senare för nu ska jag borsta håret och hoja in till stan och träffa den ultimata trion, klackgänget NAH (Nazila, Anna och Helena ofc (off cource, (gillar parenteser i parenteser))) sen möter Måns mig i stan och vi cyklar hem till "öa" igen. Allt för nu


Nej just det Måns har skaffat blogg nu också (mdah.blogg.se, jävla härmapa) så nu kan han aaaaaldrig mer reta mig för detta , hehe"
som den uppmärksamma observerade att jag återigen hackar på måns oförmåga att stanna till sina principer. jag funderar på att låta det vara ett genomgående tema i denna blogg, kanske veckans tema. men nej inte ens jag är så långsint.

JAG skulle tidigare idag sätta på min alldeles lagom deppiga håkan hellström skiva, för sent för edelweiss, som passade då det regnade och jag skulle diska. DÅ jag upptäckte en skiva i vårt alltför outnyttjade skivskåp. KENT - ISOLA låg där alldeles orörd och ensam, nej inte ensam mamma och pappa äger nog tillsammans närmare 300 skivor, men iaf så skulle jag tro att det är ett arv från min avlidna morbror (R.I.P. Christer)
ser man på tänkte jag och ställde den i min egen futtiga samling på knappt 40 exemplar.

/M


working`?

ej NU finally detta är min tredje fittblogg, japp dess namn från och med nu på denna n*drans sidan, okej jag lovar att aldrig göra sånnadäringa "f*n" grejer igen, fett cheeasy. Och att aldrig använda ordet "sånnadäringa" igen. okej?

yes. jag vet inte om jag vill dra hela blogghistorienhär och nu, för jag kommer att framstå mer eller mindre som en idiot. kolla bara inte in "mhen.blogg.se" TACK!

Men (svenskaläraren säger: inled aldrig en huvudsats med konjunktionen "men") i alla fulla fall så har jag varit på den fantastiska folkfesten Peace and Love. fett kul. jag vet inte om jag orkar dra den storyn heller. se min bdb "matlda"

Idag har jag jobbat. det gjorde jag inte i torsdags för då sjukskrev jag mig. och jag var ju faktiskt sjuk! kind of... jag och Måns (min kära pojkvän som lovade att han inte skulle skaffa blogg men gjorde det endå (mdah.blogg.se) och OM han kommer fåhöra om det lääänge haha och ja det kommer komma ett inlägg dedikerat till honom personligen.. i framtiden) åkte till mörudden och badade. wow om detta kommer ut så får jag sparken Lätt. aja som åke hade sagt: (åke är min hysterisk roliga men ack så skrämmande ma-och fysik lärare) live fast die young . fast nej det brukar han inte säga, och nej jag kommer inte få sparken. detta är grejen med mig, ibland skenar jag bara iväg lite sådär, underhållande enligt en del..

dax att sluta nu tror jag. bara en kärleksförklaring till kanal 6 : scrubs matathon <333333

/pussciaao

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0